5 handige schoonmaaktips die jij niet mag missen!

Armadaclean

Handige schoonmaaktips

Handige schoonmaaktips, wie wil ze niet! Waar het voor de één bijna een hobby is, is het voor de ander elke keer weer een heel ding om het huis schoon te maken. En als je ergens in het midden zit, is dat ook niet de makkelijkste plek… Wel is het fijn om wat handige schoonmaaktips te hebben. Zo heb je nog sneller en beter die vloer gedweild of de ramen gelapt!  Lees onze handige schoonmaaktips hieronder.

Ramen lappen

De ramen lappen hoort erbij. Het hoeft niet elke week, maar toch wel echt één keer in het half jaar. De beste manier om je ramen schoon te krijgen is door een halve ui in het water te doen. Daar gaan je ramen namelijk onwijs van glanzen! De ui is geen vervanging van het schoonmaakmiddel. Deze moet je alsnog toevoegen aan het water. Mochten je ramen vettig zijn, dan doet een halve citroen wonderen.

Vloer dweilen

De vloer dweilen kan een hele onderneming zijn. Doe je het met de Franse slag, dan is het wat anders natuurlijk. Mocht je het even goed willen aanpakken, voeg dan wat glansspoelmiddel toe! Een beetje is al voldoende om je vloer meer glans te geven. Dit geldt wel voor parketvloeren. Je moet uitkijken met gesteentes, die vinden al die chemische middeltjes wat minder prettig.

Bovenkant keukenkastjes

De bovenkant van de keukenkastjes kunnen heel vet worden. Zorg dat je deze regelmatig schoonmaakt. Hoe je ze schoonhoudt? Smeer er wat afwasmiddel op en je kan al het vet en vuiligheid de volgende ronde er makkelijk afpoetsen.

Doe het in delen

Ga eerst afstoffen, dan stofzuigen en dan pas met nattigheid aan de gang. Zo weet je zeker dat je geen pluisjes kan vinden op de vloer of op je kastjes. Als deze stofvrij zijn, dan kan je veel beter te werk met het poetsen met een natte doek.

Werk van boven naar beneden

Werk van boven naar beneden in een kamer! Dus zorg dat je eerst alle hoge dingen afstoft en dan afzakt naar beneden. Dus eerst de hanglamp, dan de boekenkast etc. Doe je het andersom, dan kan je weer opnieuw beginnen!

Mocht je denken, leuk die tips, maar ik wil het liever aan een professional overlaten, dan kan dat natuurlijk ook. Zo staat het team van Armadaclean klaar voor een volgende schoonmaak uitdaging! Neem contact met ze op voor een afspraak. Ook kan je natuurlijk altijd vragen om meer informatie.

Armadaclean SchoonmaakPlus zondert zich uit op TIEN punten

Direct contact