Bacteriën op je werkplek. Hoeveel zijn het er dan?

Armadaclean

Let op de bacteriën op je werkplek

Je kent ze wel. Van die mensen die op kantoor het doosje met ontsmettingsdoekjes standaard naast zich hebben staan. Het geeft ze een steriel gevoel. Geen kans voor bacteriën op de werkplek. Met een schuin gezicht en je vieze vingers trek je je er niets van aan en breekt nog een stuk af van je reep chocola. Een paar blokken achter je hoor je een andere collega niezen. Je bureau lijkt schoon. Maar is dat ook zo? Vergis je niet in het aantal bacteriën op je werkplek!

Je eigen lichaam

Laten we eerst eens even beginnen bij je eigen lichaam. Er zitten, naar schatting, zo’n anderhalf kilo microben in je lichaam. Iemand met smetvrees zou waarschijnlijk door die gedachte bevriezen en niet meer in beweging te krijgen zijn. Maar veel van deze microben zijn juist ontzettend nuttig en goed voor je lichaam. Ze helpen je lichaam door gevaarlijke virussen en bacteriën te weren. Ze zitten bijvoorbeeld op je huid, in je mond maar ook in je darmstelsel. Toch is persoonlijke hygiëne en lichaamsverzorging belangrijk om een hoop ellende te voorkomen.

Overal

Hoeveel doekjes en sprays je ook gebruikt, bacteriën op je werkplek krijg je echt niet zomaar weg. Daar moet je goed voor schoonmaken! Deze microben komen namelijk op en in je lichaam door aanrakingen. Dus waar je de hele dag doet waar je goed in bent, is het ondertussen komen en gaan van bacteriën op je werkplek.  Door goed te ontsmetten voorkom je dit. Tijd voor wat cijfers op bijvoorbeeld een kantoor. Een computermuis draagt per vierkante inch bijna 1.700 bacteriën bij zich. Een toetsenbord is een stukje ranziger met 3.600 bacteriën. De crème de la crème bevindt zich op een bureaustoel en een kantoortelefoon waar per vierkante inch zo’n 21.000 kleine kriebels leven. Haal er dus regelmatig  even een doekje overheen!

Houd je werkplek schoon

Laten we je niet bang maken. Bacteriën horen bij de wereld. Net als jij. Maar het is wel belangrijk je werkplek geregeld schoon te houden. Zo voorkom je dat schadelijke bacteriën zoals E-coli je op weg helpen naar een weekje diarree met buikpijn. Wat die collega’s met ontsmettingsdoekjes doen is dus helemaal niet zo gek. Het is erg belangrijk je werkplek goed schoon te houden!

Moet er bij jouw werkplek eens iets grondig schoongemaakt worden en zoek je een dienstverlenend bedrijf dat je hier in kan helpen? Neem contact met ons op en wij zorgen ervoor dat je niet alleen een schoon gevoel krijgt van je werkplek, maar dat die ook echt schoon is!

Armadaclean SchoonmaakPlus zondert zich uit op TIEN punten

Direct contact