Een deskundig schoonmaakbedrijf levert geld op

Armadaclean

Een bedrijf is productiever wanneer medewerkers in een schone omgeving werken. Ook de uitstraling richting klanten en bezoekers speelt een belangrijke rol. Daarom moet het schoonmaken op een professionele manier gebeuren. Niet al het stof en vuil is namelijk zichtbaar. Het kan echter wel merkbaar zijn. Het is belangrijk dat een deskundig schoonmaakbedrijf goed getraind personeel inzet, én hen ook controleert! Schoonmaken wordt helaas nog vaak ondergewaardeerd…

Vier redenen waarom een schone werkplek belangrijk is (en geld oplevert):

1. Professionele indruk op (potentiële) klanten

Als persoonlijk klantcontact belangrijk is, is het ook heel belangrijk dat de ruimte schoon is. Klanten vellen meteen een oordeel over een pand en dus over jouw bedrijf: goed of slecht. Een schoon kantoor dus het verschil betekenen tussen eenmalige klanten of klanten die terugkeren.

2. Productiviteit verhogen

Een opgeruimd bureau zorgt voor een opgeruimde geest. Een onopgeruimd of smerig kantoor is een plek waar niemand wil zijn. Dit kan leiden tot getreuzel, uitstellen en kijken op de klok om te zien wanneer de werkdag voorbij is. Als een bureau rommelig en vuil is, zullen werknemers minder snel de klus klaren doordat ze eerder afgeleid worden.

3. Ziektes tegengaan

Dit is bijvoorbeeld belangrijk in de griepperiodes van het jaar. Hoewel het soms niet te voorkomen is, zijn er altijd manieren om het risico op een uitbraak te verkleinen. Het is daarom belangrijk om het kantoor schoon en opgeruimd te houden. Bureaus, deurknoppen, toiletten et cetera die niet goed worden schoongemaakt kunnen veel ziektekiemen bevatten. Door aandacht te besteden aan het schoonmaken, kan het risico op ziekten en dus absenties op het werk worden verkleind.

4. Ontspannen tijdens de pauze

Tijdens de lunch willen de meeste mensen even weg van hun bureau om te relaxen. Dit is echter niet mogelijk als de pauzeruimte vuil is. Zorg ervoor dat je werknemers een comfortabele plek hebben om te zitten en van hun lunch te genieten. Dit zorgt ervoor dat de werknemers even kunnen ontspannen tijdens de pauze, en kunnen opladen voor de rest van de dag.

Armadaclean SchoonmaakPlus zondert zich uit op TIEN punten

Direct contact