Een kijkje achter de schermen…

Armadaclean

Mensen denken altijd dat taxichauffeurs vaak leuke dingen mee maken. “Vertel eens wat verhalen,” horen ze vaak. Schoonmakers maken ook veel leuke dingen mee. Ik liep een dagje mee met een van de schoonmaaksters. Haar naam is Trudy. Lees onze blog!

Moppie

Ze heeft jarenlang schoongemaakt bij een vrouw thuis. Nu is de vrouw dement en zit ze in een verzorgingstehuis. “De kinderen van de vrouw hebben gevraagd of ik regelmatig langs wil gaan en af en toe haar kamer eens wil schoonmaken”, vertelt Trudy. “Het schoonmaken hoeft natuurlijk niet in een verzorgingstehuis, want dat gebeurt daar al. Maar ik ben een vertrouwd gezicht voor die dame. Ze wordt heel vrolijk als ik er ben. Ik weet niet of ze me echt herkent maar ze noemt me wel ‘moppie’.”

Beschuit met muisjes

Het omgaan met mensen vindt Trudy persoonlijk het leukste van haar werk. “Ik kom op heel veel plekken en dat vind ik leuk. Die afwisseling spreekt me heel erg aan. En je ontmoet daarbij veel verschillende types.” Trudy heeft bijvoorbeeld een tijdje op een kraamafdeling van een ziekenhuis gewerkt. “Dat vond ik heel speciaal. De mensen zijn zo aardig… Het is niet altijd even vrolijk hoor. Er liggen vrouwen die maanden in het ziekenhuis moeten blijven. En dat is best moeilijk.” Maar er wordt ook vaak beschuit met muisjes geserveerd. Elke keer vierden we een klein feestje; elke geboorte is weer bijzonder.”

Schoonmaken is afwisselend

Trudy maakt momenteel vooral kantoren schoon. “Ook dat is afwisselend. Het werk is wel hetzelfde, maar dat is bij ieder beroep zo. Ik sta natuurlijk overal te poetsen, maar de mensen maken het telkens anders.” In de meeste kantoren zijn geen personeelsleden meer aan het werk. Het schoonmaken gebeurt vaak na kantoortijden. Maar bij bepaalde bedrijven zijn 24/7 mensen aan het werk. Dan maak je dus regelmatig een praatje. Het lastige is dan wel dat je telkens moet vragen of je er even bij mag, maar ik vind het wel veel gezelliger.”

Armadaclean SchoonmaakPlus zondert zich uit op TIEN punten

Direct contact