Een vast ritme. Is dat echt nodig?

Armadaclean

Vast ritme voor schoonmaken

Is een vast ritme echt nodig? Dat is een vraag met verschillende antwoordmogelijkheden. Er valt namelijk voor een vast ritme en geen vast ritme allebei iets te zeggen! Het ligt er maar net aan wat beter bij je past. Of hoe druk je huishouden is natuurlijk.. Of waar jij nou het liefst je tijd aan besteedt… Soms heb je simpelweg geen keuze om even lekker niet schoon te maken. Dan zal je wel moeten als je wat meer rust aan je hoofd wil hebben. En ook is de situatie natuurlijk anders als je bijvoorbeeld veel kinderen hebt die lopen te kliederen of huisdieren die graag alles van buiten me naar binnen nemen (lees takken, blaadjes of nattigheid).

Vast ritme is nodig

Voor mensen die van een heel schoon huis houden, is het wijsheid wel te kiezen voor een vast ritme. Zo kan je vaste dagen voor vaste werkzaamheden plannen. Maak bijvoorbeeld van de vrijdag de schoonmaak dag, want dan zit je lekker in het weekend met een schoon huis. Je kan ook op deze dag bijvoorbeeld de grote boodschappen doen. Dan is je koelkast goed gevuld en hoef je je in het weekend alleen maar druk te maken over leuke dingen die op de planning staan. Als je een groot huishouden hebt, dan kan je misschien het werk wat verdelen over twee dagen. Dan ligt niet alle focus op die ene dag!

Ben je niet zo’n poetser, maar wil je wel graag dat je huis elke week spik en span is? Dan kan je er ook voor kiezen om één keer in de week iemand te laten komen die het huis kan schoonmaken. Diegene is dan een paar uur bezig en dan kan jij bijvoorbeeld in de tussentijd de grote boodschappen halen. Zo bespaar je heel wat uurtjes vrije tijd en ziet je huis er weer schoon uit.

Of toch geen vast ritme?

Hou je meer van een losser ritme? Niet iedereen vindt per se dat zijn of haar huis elke week op hetzelfde moment schoongemaakt hoeft te worden. En dat is natuurlijk helemaal oké. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om pas schoon te maken als je echt vindt dat het vies is. Maar wil je dus liever geen vast ritme voor jezelf, maar wel één keer per maand een grote schoonmaak? Dan is het wijsheid om een schoonmaakbedrijf in te huren. Zo hoef je zelf wekelijks alles een beetje bij te poetsen als je dat nodig vindt. Het schoonmaakbedrijf neemt dan de grote schoonmaakklussen voor je uit handen, ook bijvoorbeeld om de ramen te lappen 1 keer in de zoveel tijd.

Ook kan je er natuurlijk voor kiezen om het schoonmaakbedrijf elke week in te huren voor een schoonmaak. Dan hoef jij je sowieso niet meer druk te maken of je nou wel of geen vast ritme nodig hebt met schoonmaken!

Armadaclean SchoonmaakPlus zondert zich uit op TIEN punten

Direct contact