Een veranda schoonmaken van kop tot teen

Armadaclean

Voor heel wat mensen is de veranda de favoriete plek in huis. Deze ruimte oogt dan ook heel erg licht en luchtig. Maar net als elke andere kamer, vraagt een veranda wat onderhoud. Hieronder vind je alvast enkele schoonmaaktips.

Het glas kuisen

Een veranda bestaat grotendeels uit glas. Door regen en andere neerslag wordt dit snel vuil. Een regelmatige schoonmaakbeurt is dus geen overbodige luxe.
Strepen vermijden is een uitdaging bij elk raam. Maar met deze tips wordt jouw verandaglas mooi strepenvrij (bron):

  • Voeg een pH-neutraal schoonmaakmiddel toe aan een emmer warm water (geen sodium, ammoniak of solvents).
  • Gebruik een zachte spons om het glas schoon te maken.
  • Verwijder het overtollige water met een raamwisser.
  • Ga tenslotte met een zeemvel langs de randen.

De profielen schoonmaken

Ook de veranda profielen worden vuil na verloop van tijd. Die maak je snel en eenvoudig schoon met wat water en een pH-neutraal schoonmaakmiddel.

Let op: aluminium profielen worden warm in de zon. Je wacht dan beter tot ze afgekoeld zijn.

Bij een houten veranda is het na enkele jaren nodig om de oude verflaag te verwijderen en de hele constructie een opfrisbeurt te geven. Dit beschermt tevens het hout. Aluminium en kunststof profielen behouden hun kleurlaag.

Het dak proper maken

Voor een grondige schoonmaakbeurt van een veranda moet je ook het dak proper maken. Want bladeren van bomen en stof kunnen de afvoer verstoppen.
Maak het dak en de afvoergoot weer vrij met behulp van een ladder. We raden aan om dit een- of tweemaal per jaar te doen.

De binnenkant schoonmaken

Tenslotte is het veranda interieur aan de beurt. Ook hiervoor hebben we enkele tips:

 • Stoffen salon: Maak de bekleding schoon met een stofzuiger. Verwijder hardnekkige vlekken met een aangepast schoonmaakmiddel.
 • Lederen salon. Gebruik een vochtige doek (zonder bijtend schoonmaakmiddel) voor het leder. Fris de bekleding regelmatig op met een leerlotion.
 • Houten meubels. Voor de schoonmaak is een vochtige doek voldoende. Bescherm en voed het hout met een speciale olie.
 • Vloer. Voor traditionele tegels en laminaat mag je een scheutje allesreiniger gebruiken. Parket vraagt een aangepast schoonmaakmiddel (afhankelijk of er een olie of vernis gebruikt werd).

Armadaclean SchoonmaakPlus zondert zich uit op TIEN punten

Direct contact