Gezond schoonmaken

Armadaclean

Gezond schoonmaken

We worden overspoeld door chemische producten. Geneesmiddelen, schoonheidsproducten, maar vooral dus ook huishoudelijke schoonmaakmiddelen vol met giftige stoffen. Nochtans zijn er voldoende goedkope alternatieven voor handen en zijn de meeste producten gewoon overbodig.

Bleekwater (javel)

Boosdoener nummer 1. Bleekwater heeft enige ontsmettende werking, maar het is op zich geen schoonmaakmiddel. Zowel javel met chloor als javel zonder chloor is niet enkel heel schadelijk en belastend voor het milieu, ook voor onze huid, ogen en ademhaling kunnen deze producten heel wat irritaties veroorzaken.

Mensen zijn in de ban van de antibacteriële werking van bepaalde schoonmaakmiddelen en geheel ongegrond. Er bestaan namelijk geen bewijzen dat deze desinfecterende middelen daadwerkelijk de kans op ziekte of infecties voorkomen. Gewoon grondig poetsen en het vuil wegnemen volstaat. Ikzelf houd het bij natuurlijk afbreekbare bruine zeep. Zowel de tegels, de badkamer en alle gladde oppervlakken, maar ook potten en pannen en de gootsteen en kranen gaan blinken met deze zeep.

Azijn

Het goedkope wondermiddeltje voor alles. Ik gebruik azijn als wasverzachter, eventueel met een beetje etherische olie. Azijn dient bij mij ook om de spiegels, het glas en de ramen mee te poetsen. Tevens ontkalkt water met azijn mijn kranen en badkamertegels en ook de wc mag geregeld een nachtje weken met azijn.

Bicarbonaat

Zuiveringszout of baking soda mag niet ontbreken in het lijstje van natuurlijke miraculeuze schoonmaakmiddeltjes. Samen met wat azijn gebruik ik het om de afvoerputjes mee te ontstoppen. Samen met wat citroen en wat zeep krijg ik een geschikt schuurmiddel en ik doe geregeld een flinke scheut bicarbonaat bij de witte was. Mijn zilver gaat er ook door blinken.

Goedkoper en milieuvriendelijker

Onze kasten puilen uit van de schoonmaakmiddelen; voor elk oppervlak en elk vuiltje een andere spuitbus. Naast de enorme milieubelasting, kost dit ook een aardige duit. Bruine zeep, bicarbonaat, citroen en azijn kosten daarentegen amper een prik. Beter voor je gezondheid en beter voor je budget.

Waar wacht je nog op?

Armadaclean SchoonmaakPlus zondert zich uit op TIEN punten

Direct contact