Heb je er weleens aan gedacht om deze apparaten schoon te maken?

Armadaclean

Manieren om apparaten schoon te maken

De zomer loopt alweer richting het einde, althans de ‘grote’ zomervakantie voor kinderen. Ondanks dat je jezelf misschien alleen ziet genieten van de zon in de vakantie, is het ook een mooie gelegenheid om een grote schoonmaak te houden! Het is lekker licht, je kunt dingen eventueel buiten zetten om te laten drogen of even uit de weg te krijgen. Als je een schoonmaak gaat houden, dan is het zeker nu de tijd om ook een aantal apparaten schoon te maken! We hebben er hieronder een aantal genoemd waar je misschien niet een, twee, drie aan denkt. Maar echt, ook deze kunnen af en toe een poetsdoek gebruiken.

Magnetron reinigen

De magnetron is een huishoudelijk apparaat wat in vele huishoudens veelvuldig wordt gebruikt. Het is dé ideale manier om eten op te warmen! Waar je echter niet snel bij stilstaat zijn de etensresten die achterblijven in de magnetron. Aangezien het eten warm wordt ontstaat er stoom en in die stoom zitten etensresten die gaan koeken tegen de wanden van de magnetron. Na een minuut zie je hier niks van, maar de bacteriën zitten er wel! En helemaal als je iets opwarmt zonder een deksel op het eten te doen ter bescherming van gespetter…

De magnetron is gelukkig een van de meeste eenvoudige apparaten schoon te maken. De hack is om een bakje water met een halve citroen te verwarmen gedurende een minuut. Neem hierna alle wanden en bovenkant binnen de magnetron af met een papiertje. Et voilà, je magnetron is weer schoon! De condens van de citroen zorgt ervoor dat het oppervlakte wordt ontvet. Door de citroen en de hitte die vrijkomt, kun je dit dus makkelijk afnemen met een doekje.

Apparaten schoon te maken: wasmachine

De wasmachine is toch om juist kleding schoon te krijgen? Jazeker! Maar ook de wasmachine heeft af en toe een poetsbeurt nodig. Er kunnen wat vuilresten in de trommel of waterbuis blijven hangen. En ook is het bakje voor het wasmiddel vaak een bron van bacteriën. Maar hoe maak je deze schoon? Net als bij de magnetron gaat die vrij eenvoudig. Zorg dat je een sopje hebt om het zeepbakje goed schoon te maken (vaak kun je deze eruit halen). Doe een kop soda of natuurazijn in de trommel van je wasmachine en draai een programma op 90 graden. Hierdoor verdwijnen veel zeepresten die in de leiding zitten! Ook kun je een doek met schoonmaakmiddel vegen langs de rubberen rand aan de binnenkant. Ook hier kunnen resten aan vast zitten die je zo niet met het blote oog kunt zien.

Er zijn natuurlijk nog veel meer apparaten schoon te maken! Maar dit zijn er toch wel twee die belangrijk zijn en ook vaak worden overgeslagen. Mocht je denken, ik heb totaal geen zin om zelf deze apparaten schoon te maken, dan kun je er ook voor kiezen om een schoonmaakbedrijf in te huren die dit voor je kan doen. Zo is Armada Clean een hele goeie optie! Ze hebben jarenlange ervaring en goed personeel die hun hand niet omdraaien voor dit soort of andere soort schoonmaakklussen rondom het huis. Neem contact met ze op om te kijken wat ze voor je kunnen betekenen.

Armadaclean SchoonmaakPlus zondert zich uit op TIEN punten

Direct contact