Het beste schoonmaakrooster

Armadaclean

Het beste schoonmaakrooster

Een bureau of vergaderruimte dat eindeloos lang zo’n rommel blijft. Niemand neemt het initiatief om er wat aan te doen. Misschien jij zelf ook niet. Wat vaak helpt is het opstellen van een goed werkende planning. Maar hoe stel je dat dan op en hoe weet je van tevoren of die gaat werken? Het beste schoonmaakrooster ziet er zo uit!

De voorbereiding: waarvoor doen we het

Allereerst is het belangrijk alle collega’s het nut van schoonmaken en opruimen in te laten zien. Als iedereen snapt waarvoor we het doen, dan kun je die motivatie gebruiken om iedereen aan de gemaakte planning te houden. Ook is de kans groter dat collega’s elkaar aanspreken als de ander iets nalaat. Zo zorg je samen voor een opgeruimde werkplek met erg weinig moeite! Tenslotte, waar is iedereen goed in? Wanneer je ieders kwaliteiten kent én benut, dan vindt men het ook minder vervelend om schoon te maken en zich aan het schoonmaakrooster te houden. Zo zorg je er bovendien voor dat het werk goed gebeurt.

Wie neemt het heft in handen?

Het is belangrijk dat tenminste één iemand het initiatief neemt om de boel in het gareel te houden. Wie gaat dat zijn? Diegene die zich er als eerst aan stoort! Aan diegene de taak om de anderen over te halen en aan te sporen tot actie!

Creëer overzicht en ritme

Je hebt iedereen eindelijk om de tafel en alle ogen zijn op jou gericht. Zorg dan voor overzicht en dat niemand de draad kwijtraakt in wat er nou van hem of haar wordt verwacht! Het beste schoonmaakrooster vormt zich niet met zo veel mogelijk taken en zo strak mogelijk plannen, maar met regelmaat en duidelijkheid. Spreek bijvoorbeeld vaste dagen dat er wordt schoongemaakt of opgeruimd, zodat iedereen in zijn drukke agenda dan ook tijd kan vrijmaken. Geen excuus dus als iemand vervolgens met een afspraak zit. Verdeel helder wat er gedaan moet worden en het ritme. Dus als ik net geweest ben, over hoeveel weken ben ik dan weer opnieuw aan de beurt en is dat gelijk aan mijn collega of zijn die dan in verhouding minder vaak aan de beurt? Met overzicht zijn discussies makkelijk te mijden en kunnen er snel knopen worden doorgehakt.

Je kunt natuurlijk ook het schoonmaken van je kantoor overlaten aan vakmensen. Mensen die weten hoe je een kantoor door en door schoonhoudt zonder dat je daar zelf al te veel over hoeft na te denken. Jaar in jaar uit. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij zorgen ervoor dat schoonmaken je geen kopzorgen geeft maar een verademing!

Armadaclean SchoonmaakPlus zondert zich uit op TIEN punten

Direct contact