Het nieuwe jaar opgeruimd beginnen? Zo doe je dat!

Armadaclean

Opgeruimd het nieuwe jaar in

Er is bijna geen gezelligere tijd dan de feestdagen. Knus bij de kerstboom, tijd spenderen met je vrienden en meer feestjes dan je agenda aankan. De jaarwisseling is ook de ideale tijd om alles eens even over een andere boeg te gooien. Niet alleen je goede voornemens, maar het nieuwe jaar opgeruimd beginnen is een must. En wij vertellen je waarom!

Van start naar gewoonte

Als je direct vanaf de eerste dag van het nieuwe jaar je huis of werkplek goed schoon en opgeruimd houdt, kom je meteen in je ritme! Zo zorg je ervoor dat schoonmaken én schoonhouden een  gewoonte wordt. Je kunt namelijk niet alleen slechte gewoontes, maar ook goede gewoontes aanleren zolang je maar een goede start hebt. En gevoelsmatig is het nieuwe jaar opgeruimd beginnen de beste start omdat de hele maatschappij en jij dus ook zichzelf even reset. Op een gegeven moment merk je dat het steeds makkelijker wordt je tot opruimen te zetten. Dan weet je dat de gewoonte aan het inslijten is.

Maak een agenda

Dankzij gewoontes hoef je zelf bijna niet meer na te denken over je schoonmaakgedrag. Maar niets is minder waar. Ook orde hoort bij je behoefte om alles eens even goed op te ruimen. Je hoeft heus niet meteen op Nieuwjaarsdag het hele huis uit te mesten of de dag erna je kantoor te stoffen. Zo houd je het nooit vol en wordt opruimen en schoonmaken nooit een gewoonte. Maar zomaar eens in de zoveel tijd gaan opruimen zet ook geen zoden aan de dijk. Zorg dus wel voor dat je op vaste dagen schoon gaat maken komend jaar. Een opgeruimd huis of kantoor is toch enorm fijn?

Je leefpatroon

Tenslotte is het belangrijk je hele patroon van huishouden en werken te veranderen. Dat hoeft niet heel ingrijpend te zijn. Het nieuwe jaar opgeruimd beginnen doe je bijvoorbeeld door snel even op te ruimen nadat je ergens mee bezig bent geweest of pennen terug het bakje te doen als je die hebt gebruikt. Een goed begin is het halve werk. Opruimen is goed, maar als je elke keer een enorme berg te verwerken hebt ben je er ook gauw klaar mee en ga je nooit als fijn ervaren. Heb je na een zwetende werkdag je computer afgesloten? Kijk dan meteen of je bureau weer netjes achtergelaten is alsof er morgen iemand anders zou zitten. Maak je klaar voor het meest opgeruimde jaar dat je ooit hebt meegemaakt!

Armadaclean SchoonmaakPlus zondert zich uit op TIEN punten

Direct contact