Je kantoor spic en span, hier 6 manieren!

Armadaclean

Laat dat kantoor maar blinken

Waar gewerkt wordt, worden dingen natuurlijk vies. Vaak heb je geen tijd om je kantoor spic en span te krijgen als je elke dag met je drukke agenda bezig bent. Laten deze 6 manieren je dan toch een beetje op weg helpen naar dat blinkende bureau!

Schoonmaakschema

Het is belangrijk dat jij niet de enige bent die de ‘huishoudelijke taken’ moet uitvoeren. Zorg ervoor dat als je gaat schoonmaken, je dan iedereen een keer aan de beurt laat komen. Desnoods samen. Zo krijgt iedereen betrokkenheid bij een spic en span kantoor.

Zorg voor de juiste spullen

Met alleen een doekje kom je er niet. Veel hardnekkig vuil is alleen met de juiste middelen weg te krijgen. Zorg er dus voor dat je die middelen in huis haalt en ze op een voor iedereen toegankelijke plek bewaart. Zorg hierin voor overzicht, want spulletjes kwijtraken zorgt ervoor dat mensen wat lakser worden. Dan blijven er dingen liggen.

Klaar met werken? Opruimen maar!

Een kantoor spic en span krijgen doe je door voor het schoonmaken alvast op te ruimen. Dat scheelt dubbel werk. Je helpt jezelf daarom al enorm als je na elke werkdag je werkplek opruimt. Dan kun je op de schoonmaakdag binnen een paar minuten al klaar zijn!

Durf weg te gooien

Soms is iets zo erg vervuild, dat je het item beter weg kunt gooien. Denk aan een afgekloven potlood of dat zeil dat er al jaren inligt. Maak samen met elkaar op de werkvloer keuzes, wat gooien we weg en wat niet?

Bespreek de hygiëne

Veel vergaderingen gaan over werk: zaken die nog gedaan moeten worden, afspraken die vandaag of morgen nog komen of wie er naar een andere afdeling vertrekt. Vergeet echter niet ook de hygiëne van het kantoor regelmatig even onder de loep te nemen. Wie maakt er deze week schoon? Is dat al gebeurd? Is het misschien binnenkort tijd voor een nieuw interieur?

Een professioneel schoonmaakteam

Niet of niemand maakt zo goed schoon als een professioneel schoonmaakbedrijf. Zo’n bedrijf weet precies waar de hygiënische knelpunten zitten en hoe ze aan te pakken. En ze zijn nog voordelig ook!

Je kantoor spic en span krijgen kun je aan ons overlaten. Het gaat immers over de gezondheid van jou en je collega’s. Wij komen vrijblijvend bij je langs voor een inventarisatie. Vergeet niet dat er meer vuil verstopt zit dan je op het eerste oog misschien zou denken.

Armadaclean SchoonmaakPlus zondert zich uit op TIEN punten

Direct contact