Knallend het jaar uit?

Armadaclean

Start het jaar met een schoon kantoor!

Niks werkt beter dan wanneer het opgeruimd is. En niet enkel opgeruimd, als in de zin van alles in lades en kasten, maar echt opgeruimd. Dit gaat gepaard met een goede schoonmaakbeurt. Wel zo prettig om het nieuwe jaar te starten in een opgeruimd en schoon kantoor.

Het is een feit

Het is bewezen dat wanneer bureaus rommelig zijn en de werkomgeving niet lekker fris en schoon is, mensen minder goed hun werkzaamheden kunnen uitvoeren. Logisch, want wanneer er van alles in de omgeving is wat je afleidt van je werkzaamheden dan ben je minder gefocust. Daarnaast, wanneer je bureau vol staat is het ook lastiger om op bepaalde plekken goed schoon te maken. Als werkgever wil je dit niet dus waarom het dan niet goed aanpakken en het nieuwe jaar fris te starten!

To do

Wil jij, samen met je werknemers, knallend het nieuwe jaar in? Kies er dan voor om een grote schoonmaak te houden. Zorg dat bureaus weer opgeruimd zijn, enkel het meest nodige op het bureau. Een ladeblok bij ieder bureau zorgt ervoor dat er geen onnodige zaken blijven rondslingeren. Wanneer je kiest voor een ladeblok in dezelfde stijl als de bureaus, zorgt dit ook gelijk voor een mooi en rustig geheel.

Plan van aanpak

Een plan van aanpak is altijd goed, niet enkel bij een grote schoonmaakbeurt maar ook om het gehele jaar alles netjes en opgeruimd te houden. Een clean desk policy kan hierbij helpen. Breng daarnaast in kaart wat er allemaal moet gebeuren. Bijvoorbeeld alle ramen zemen, de keuken schoonmaken inclusief de keukenkastjes, koelkast en alle andere apparatuur. Tevens moet er wellicht overal goed gestofzuigd worden en is het ook van belang dat alles onder handen wordt genomen door een stofdoek.

Kerst in het pand

Wellicht is het bedrijf tussen kerst en oud en nieuw dicht. Maar hebben jullie wel van te voren gezellig een kerstboom neergezet. Het meest handige is dat dit de laatste dag voor sluiting allemaal wordt opgeruimd. Zo starten jullie het nieuwe jaar gelijk goed. Wanneer je het laat staan, moet dit nog gebeuren wanneer jullie weer gaan starten en dan begin je eigenlijk in de ‘’oude zooi’’ van het vorige jaar. Ruimen jullie de kerstspullen op? Denk er dan gelijk aan om dit allemaal te ordenen. Zo kun je er volgend jaar weer makkelijk bij en is het ook weer gereed voor gebruik.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Zo’n eindejaar schoonmaak is super handig. Je kunt gelijk kijken wat jullie nog in huis hebben en wat er wellicht nog aangeschaft moet worden. Zijn er dingen kapot? Vervang deze dan meteen! Het is vaak iets wat je van je afschuift maar nu is het wel tijd om dit aan te pakken. Met zo’n schoonmaak komt er ook nog iets anders bij kijken. Wat misschien leuker is dan schoonmaken. Dit is ook de kans om het kantoor net iets meer op te vrolijken. Kies voor wat mooie planten, bijvoorbeeld zuurstofplanten. Dat zijn hele goede planten voor op kantoor. Daarnaast kunnen jullie misschien ook wat meer kleur aanbrengen op kantoor of juist minder!

Professioneel

Wellicht denk je na het lezen, laat die schoonmaak maar aan ons voorbij gaan. Dat kan, niet iedereen wordt er zo enthousiast van als wij tijdens het typen van deze blog.. Gelukkig is er dan altijd nog een mogelijkheid om een professioneel bedrijf in te schakelen. Eentje die het met liefde van je overneemt. Misschien kan dat schoonmaakbedrijf het dan ook gelijk in 2019 voor jullie bijhouden!

Armadaclean SchoonmaakPlus zondert zich uit op TIEN punten

Direct contact