Koffievlekken verwijderen, zo doe je dat!

Armadaclean

Zo maak je alles weer brandschoon

Op een kantoor waar hard gewerkt wordt, is het soms tijd voor een welverdiend kopje koffie. Even weer op krachten komen. Je dag begint chaotisch, je hebt nog maar net je trein gehaald en eenmaal achter je bureau begin je vlijtig aan je eerste taken. Misschien als je dan nog een beetje slaperig bent, stoot je per ongeluk een kop koffie om. Geen nood, koffievlekken verwijderen is zo gedaan met deze tips.

Alcohol

Daarmee bedoelen we natuurlijk niet wat je op de vrijdagmiddag bij een gezellige borrel met je collega’s naar binnen giet. Als er ontsmettingsalcohol in de schoonmaakkast zit, doe dan een scheutje lichtjes op een doekje en wrijf het er direct in. Sowieso geldt voor koffievlekken verwijderen dat hoe eerder je erbij bent, hoe beter het te behandelen is. Voordat je van wal steekt, kijk alsjeblieft eerst even of je misschien wondjes op je handen hebt want alcohol is natuurlijk erg pijnlijk in een open wond!

Soda en alles dat zout is!

Baking soda, misschien beter bekend als zuiveringszout trekt direct en snel in de koffievlek. De natriumverbindingen zorgen ervoor dat de koffiebestanddelen geen kans krijgen zich te hechten aan het oppervlak zoals het tapijt of je kleding. Als je met een natte doek de soda hebt ingewreven, laat het even een tijdje intrekken. Zeg gerust een half uur en gebruik veel soda of zout. Daarna afnemen met een natte doek. Herhaal de methode als de vlek er nog steeds niet uit is.

Azijn

Als er nog schoonmaakazijn in de kast ligt, laat dan een scheutje een paar minuten intrekken op de vlek. Let wel, de mening van je altijd klagende collega is natuurlijk geen schoonmaakazijn.

Vlekverwijderaar

Een goed merk vlekkenverwijderaar kan helpen met het verwijderen van vooral oude koffievlekken. We drukken je nogmaals op het hart direct de vlek te verwijderen als het kopje koffie omvalt, maar mocht je nog een vlek tegenkomen en je hebt tijd. Wees vooral niet te zuinig met de vlekverwijderaar en laat goed intrekken.

Lauw water

Wist je dat zelfs lauw water bij verse koffievlekken verwijderen kan helpen? Het water moet wel zo snel mogelijk op de vlek worden gegoten waarna je het afneemt met een eveneens lauwe doek. Zo heb je je tapijt of kleding snel weer brandschoon.

In een kantoor valt er geregeld een kopje koffie om. Wij maken als geen ander het kantoor weer brandschoon. Ook de koffievlekken van vijf jaar geleden. Vertrouw op onze expertise en maak vrijblijvend een afspraak om uw kantoor weer spic en span te krijgen!

Armadaclean SchoonmaakPlus zondert zich uit op TIEN punten

Direct contact