Oma’s schoonmaaktips; voor een snelle schoonmaakbeurt

Armadaclean

Een snelle schoonmaakbeurt

Vroeger was alles beter, hoor je je oma en opa zeggen. Het was rustiger op de weg, je kon mensen tenminste nog vertrouwen en er werd niet zo gezeurd. Oma kan nog op zo’n heerlijke, ouderwetse manier koken. Maar wist je dat er vroeger ook op een andere manier werd schoongemaakt? Een snelle schoonmaakbeurt deed je vroeger heel anders!

Ramen of een spiegel lappen? Gebruik wat water en een uitje

Het is een heerlijk gezicht: ramen waar je doorheen kunt kijken of een spiegel waarin je jezelf kunt zien. Waarom zou je dan genoegen nemen met van die lelijke strepen als het water na het schoonmaken opgedroogd is? Je kunt deze strepen makkelijk voorkomen door een uitje in het water leeg te knijpen. Dan maak je het glas schoon met een schone lap. Hierna kun je met een zeem het raam of de spiegel droogtrekken. Als je daarna er nog met een krant overheen gaat, dan zijn die strepen voorgoed verleden tijd!

Hardnekkig vuil? Gebruik een scheutje ammoniak!

Je verlost keukentegels, badkamertegels of die vuile tegels in de gang snel en eenvoudig van hardnekkige aanslag door een scheutje ammoniak toe te voegen aan warm water. Misschien een beetje citronella toevoegen voor de geur natuurlijk, gezien ammoniak een vies geurtje heeft. Je gebruikt ammonia ook als je de magnetron eens even een snelle schoonmaakbeurt wilt geven. Vul een kommetje met water, voeg daar wat ammonia aan toe en laat de magnetron zeker 5 minuten lang op de hoogste stand draaien. Nog even uitstomen en alle viezigheid neem je zo af.

Marseillezeep

Vroeger toen oma nog kind was, gebruikte men marseillezeep voor alles wat maar met schoonmaken te maken had. Het is honderd procent natuurlijk en een echt wondermiddeltje. Zelfs zo natuurlijk dat je er je tanden mee zou kunnen poetsen! Je kunt het gebruiken voor het schoonmaken van watervaste oppervlakten zoals een keukenzeil, aanrecht of speelgoed. Marseillezeep kun je gemakkelijk mengen met heet water door het te raspen. Je kan er dan eventueel nog een scheutje schoonmaakazijn bij doen om het wat extra reinigend te maken.

Een bureau vol inktvlekken

Als je lekker aan het pennen bent, gebeurt het wel eens dat je vulpen lekt. Gelukkig weet oma daar wel raad mee. Het sap van de sinaasappelschil of wat melk laat de vlekken van tafel rennen!

Als professioneel schoonmaakbedrijf weten wij alles van reinigen, schoonmaken en opruimen. Want hoe schoner je werkplek, hoe gezonder. Want er zijn maar weinig plekken waar je zo vaak bent dan je werk, nietwaar? Vraag vrijblijvend een offerte aan en wij gaan voor je aan de slag!

Armadaclean SchoonmaakPlus zondert zich uit op TIEN punten

Direct contact