Schoonmaak en geuren op kantoor: wat werkt stimulerend?

Armadaclean

Schoonmaak en geuren op kantoor

Geuren op kantoor, als je kantoor wordt schoongemaakt. Er wordt een frisse geur gebruikt om alles schoon te maken, alles blinkt weer en de vloer is weer stof gezogen of gedweild. Dat is sowieso een fijne omgeving om in te werken. Eentje die schoon en fris is. Vaak verdwijnt de frisse geur wel snel als de schoonmaak is geweest. De deuren gaan open en dicht en mensen zelf nemen ook geuren mee van buiten. Je kan ervoor zorgen dat je stimulerende geuren op kantoor hebt. Geuren waardoor je beter gaat werken bijvoorbeeld. Wij noemen een paar die kunnen bijdragen aan het geluk van de werknemer. En die ook de concentratie bevorderen.

Nare geurtjes wil niemand

Het is natuurlijk fijn als de concentratie bevorderd wordt door bepaalde geuren. Niemand wil nare geurtjes ruiken natuurlijk! Sowieso is het hebben van nare geuren niet goed voor je. Niet voor je gezondheid, maar ook zeker niet voor je concentratie! Stel je voor dat je de hele dag in nare geurtjes moet zitten. Dat wil niemand op kantoor.

Fris en fruitig op kantoor

Wat een frisse geur is en wat bovendien de concentratie bevordert, is citroen. Dit is een geur die ideaal is als mensen een brainstormsessie moeten houden. Het houd je scherp en alert namelijk. Zou je willen dat je geconcentreerd kan werken? Dan is lavendel ook een uitstekende geur die je op kantoor kan verspreiden. Deze zorgt er namelijk voor dat je kalm blijft ook. En zo versterkt pepermunt het geheugen van mensen. En ook is jasmijn van invloed op de focus en het concentratievermogen. Geen fan van pepermunt? Gebruik dan de geur van rozemarijn om het geheugen te stimuleren.

Een fijne binnenkomst

Vergeet ook zeker de entree niet! Als je bedrijf weleens klanten ontvangt, dan is het fijn om een aangename geur te verspreiden. Dit heeft een positief effect op de bezoeker. Verspreid de geur wel met mate. Een grote hoeveelheid is nooit goed. En ook moet je het misschien niet elke dag doen, zo raken mensen eraan gewend en voelen ze geen effect meer. Wel is het een manier om mee te spelen en te kijken of het daadwerkelijk iets doet.

Mocht je dit allemaal wat te veel vinden, zorg er dan minstens voor dat je kantoor goed schoongemaakt wordt met verfrissende middelen. Dan blijft de geur in ieder geval even hangen.

Armadaclean SchoonmaakPlus zondert zich uit op TIEN punten

Direct contact