Schoonmaken als beroep

Armadaclean

Schoonmaken als beroep. Helaas bestaan er ook in het schoonmaak vak nog vooroordelen. Wat heel jammer is want goed schoonmaakpersoneel is zeldzaam en mag je koesteren. Daarnaast zijn dit natuurlijk wel de mannen en vrouwen die er iedere keer weer voor zorgen dat de werknemers van een bedrijf achter een schoon bureau kunnen zitten in een, op de juiste manier, gereinigd pand.

Schoonmaken als beroep is zwaar werk

Schoonmaken als beroep is een zwaar beroep. Naast dat je zoveel uur per dag nooit op 1 plek bezig bent, ben je 9 van 10 keer ook met apparaten, kantoormeubilair etc aan de gang. Dit vraagt iets van het lichaam van een schoonmaker. Naast dat het als zwaar ervaren kan worden komt er nog veel meer bij kijken.

Verschillende werkplekken

Wanneer je kiest voor schoonmaken als beroep ben je flexibel, sociaal ingesteld en kan jij je aanpassen aan de klant en werkomgeving. Geen enkel bedrijf is hetzelfde en daardoor heb je een heel divers en afwisselend beroep. Zo kom je de ene keer bij een groot bedrijf waar ze werken met internationale klanten en hoor je meerdere talen over vele afdelingen gesproken en kom je de dag erop bij een klant die in een kleiner pand zit en waar iedereen elkaar kent en jou dus ook. Bij sommige bedrijven ben je één van de vele medewerkers en val je misschien helemaal niet op terwijl je bij de andere klant gezien wordt als één van hun.

Diversiteit

Wanneer je kiest voor schoonmaken als beroep dan kies je ook voor diversiteit. Dit geldt voor je werkplek, je collega’s maar zeer zeker ook je werkzaamheden. Bij iedere klant kunnen jouw werkzaamheden verschillen. Vooraf wordt uiteraard met de klant een schoonmaakplan opgesteld zodat jij als vaste schoonmaker altijd weet waar je aan toe bent echter kan dit dus wel verschillen per werkplek. Dit heeft te maken met de wensen van de klant, de grootte van het bedrijf en ook wat wel en wat niet wordt uitbesteed aan een schoonmaakbedrijf. Je kunt je voorstellen dat bijvoorbeeld in een klein bedrijf niet iedere week alle deurposten hoeven te worden geschrobd om vingertasten. Terwijl een bedrijf waarbij er iedere dag heel veel werknemers en klanten over de vloer komen kan dit wel weer een hoge prio hebben. Iedere klant heeft andere wensen en daar speel jij als schoonmaker op in en je past je aan!

Sociaal

Wanneer je kiest voor schoonmaken als beroep dat ben je sociaal en pas je je aan van wat het bedrijf van je verlangd. Natuurlijk mag je dicht bij jezelf blijven en hoef jij je niet anders voor te doen dan je bent maar op sociaalvlak ben je goed ontwikkeld en vind je het ook gewoon leuk om voor en met mensen te werken!

Armadaclean SchoonmaakPlus zondert zich uit op TIEN punten

Direct contact