Stralende schone ramen

Armadaclean

Stralende schone ramen

Soms wacht ik werkelijk zo lang tot ik amper nog door mijn ruit kan kijken. Vrij beschamend, maar het is dan ook zo stoffig en regenachtig waar ik woon. Toch is het zo heerlijk om zonnestralen tegen een schoon raam te zien schitteren. Hoe klaar ik de klus van vuile tot stralende schone ramen?

Voorbereiding

Het juiste materiaal in huis hebben, is half werk gewonnen. Warm water is voor handen, verder kunnen een goede emmer, een zachte doek of spons, wat azijn, een natuurzeem en eventueel een trekker, een ajuin en oud krantenpapier ook van pas komen.

Don’ts

Misschien moet ik beginnen met de zaken die je absoluut niet moet doen om je ramen schoon te laten stralen. Zo zijn chloor, bleekmiddel en andere hardnekkige reinigingsproducten absoluut uit den boze. Best gebruik je ook geen grof materiaal of een schuurspons. Ook de hogedrukreiniger gebruik je beter niet tegen je ramen en poetsen in volle zon wordt ook afgeraden om strepen te voorkomen.

Do’s

Een scheutje azijn toevoegen aan een emmer warm water is eigenlijk al voldoende om de job gedaan te krijgen. Normaalgezien laat dit geen sporen, maar mocht dit toch het geval zijn, dan ga je er oud krantenpapier tegenaan wrijven om de sporen te wissen. Een simpel wondermiddel.

In plaats van azijn kan ook een gepelde versnipperde ajuin het werk leveren of een goede lepel bicarbonaat. Deze laten normaalgezien ook geen strepen na. Een natuurzeem is duurzaam en zorgt voor een nette klus.

Extra tips

Maak je zachte doek of spons goed nat om krassen te voorkomen.

De beste truc is om echt weinig schoonmaakmiddel toe te voegen aan het warme water. Stel dat je geen azijn hebt, noch ajuin, kan je een beetje afwasmiddel met het water mengen. Ook hier is de boodschap; weinig product in je sopje!

Als ik last heb van volhardende vogelpoep of andere troep, dan doet een oude tandenborstel goed dienst om even te schrobben.

Laat de zon maar komen!

Armadaclean SchoonmaakPlus zondert zich uit op TIEN punten

Direct contact