Voorjaarsschoonmaak? DE plekjes die extra aandacht verdienen

Armadaclean

Voorjaarsschoonmaak

Yes, het is tijd voor een voorjaarsschoonmaak! Het zonnetje is wat vaker te zien, de dagen worden weer wat langer en iedereen kruipt uit zijn winterslaap. Een goeie manier om de warmere tijden in te luiden, is door een voorjaarsschoonmaak te doen. Hierdoor maak je alles even helemaal goed schoon. Zo heb je een frisse wind door het huis en ga je lekker alle troepjes opruimen. Er zijn een aantal plekjes die extra aandacht verdienen tijdens de voorjaarsschoonmaak. Het zijn de typische plekken die je waarschijnlijk niet wekelijks meepakt. Maar dat maakt ze niet minder belangrijk om even grondig aan te pakken!

Plekjes in de keuken

De keuken neem je natuurlijk weleens af met een doekje. Of af en toe neem je de kastjes af. Maar wat een goed idee is, is om al je apparatuur goed schoon te maken tijdens de voorjaarsschoonmaak. Maak de oven grondig schoon. Er blijven natuurlijk altijd wat etensresten achter in de oven na gebruik. Maak ook de koelkast helemaal schoon. Zorg dat je alles weggooit wat over datum is. Zorg dat je het vriesvak ontdooit en helemaal schoonmaakt. De magnetron is ook zo’n plek die je mooi even mee kan pakken. Hopen allerlei producten die je koopt zich op? Zorg dan dat je grondig checkt of producten niet over datum zijn. Opeens is het namelijk zo ver dat die potjes en verpakkingen rijst over datum gaan.

Plekjes in de slaapkamer

Er zijn ook in de slaapkamer een aantal plekken die je even grondig kan schoonmaken. Zorg dat je onder je bed kan met een stofzuiger om al het stof weg te halen. Neem de plinten gelijk even mee! Een typische voorjaarsklus is ook om je kledingkast helemaal uit te pluizen. Veel mensen wisselen in het voorjaar hun kast weer met zomerkleding. De winterkleding heb je in principe voorlopig niet meer nodig! Dit is dan ook een mooi moment om even kritisch door je kast te gaan en eventueel wat weg te doen. Heb je iets al een tijdje niet gedragen? Doe het in een zak naar het goede doel. Je hebt een grote kans dat je het toch niet gaat dragen. Ook al heb je die goeie voornemens elke keer weer!

Plekjes op zolder

Als je de zolder gebruikt als rommelplek, dan is dit ook het uitgelezen moment om hier even grondig doorheen te gaan. Het stapelt zich makkelijk op namelijk, al die troep. Het is uit het zicht en je hoeft je er dan dus niet druk om te maken. Totdat je volgend jaar weer de kerstspullen van de zolder moet halen. Of dat je op zoek bent naar iets en door de bomen het bos niet meer vindt. Als je de zolder helemaal gaat uitzoeken, dan is het wijsheid gelijk de ruimte goed schoon te maken. Je komt niet vaak bij deze plekjes namelijk. Nu je zo dichtbij bent is het handig om dit gelik te doen! Opgeruimd staat netjes.

Heb je geen zin om na de voorjaarsschoonmaak nog de rest schoon te maken? Je kan er dan ook voor kiezen om iemand in te huren die je helpt of het schoonmaken zelfs overneemt.

Armadaclean SchoonmaakPlus zondert zich uit op TIEN punten

Direct contact